Kruidenbuurt verlost van betaald parkeren

Het betaald parkeren in de Kruidenbuurt is van de baan. Dat heeft de gebiedscommissie Prins Alexander afgelopen vrijdag te horen gekregen. VVD-raadslid Jan-Willem Verheij, die zich al sinds oktober inzet voor de buurtbewoners, is blij verrast met deze uitkomst. “Wethouder Langenberg (D66) was van plan om in de Kruidenbuurt betaald parkeren in te voeren omdat forenzen de P&R links lieten liggen. Gelukkig is dat nu niet meer aan de orde en kunnen buurtbewoners opgelucht ademhalen,” stelt Verheij.

Forenzen weigerden nog langer van de P&R in Prins Alexander gebruik te maken omdat het college (Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA) met ingang van 2015 besloten had er een bedrag van 2 euro per keer voor te vragen. Dat zorgde ervoor dat de P&R behoorlijk leeg kwam te staan. Om de P&R in Prins Alexander toch enigszins gevuld te krijgen, overwoog wethouder Langenberg betaald parkeren in te voeren in omliggende straten. Dit tegen het zere been van vele bewoners. Verheij: “Bewoners mailden en belden ons dat ze erg ongelukkig waren met het plan van de wethouder. Zij weigerden op te draaien voor een door de gemeente gecreëerd probleem. En geef ze eens ongelijk! Het is namelijk onzin dat het college geld vraagt voor een P&R. De VVD pleit er al langere tijd voor om het parkeren op de P&R’s weer gratis te maken. Zo is het namelijk altijd al geweest. Daarnaast gaven bewoners aan dat zij hun auto overdag nauwelijks kwijt konden. Ook daar lijkt nu verandering in te komen.”

Zo heeft de wethouder beloofd dat hij gaat onderzoeken of hij de parkeerdruk op andere manieren kan laten afnemen zónder dat dit op het bordje van bewoners komt te liggen. Volgens raadslid Verheij wordt de oplossing op een presenteerblaadje aangereikt. “Gewoon de P&R weer gratis maken. Heel veel makkelijker gaat het niet worden,” aldus Verheij.  

Op 21 oktober 2016 stelde VVD-raadslid Jan-Willem Verheij vragen over de P&R in Prins Alexander. Lees hieronder de vragen die hij toentertijd stelde.