Onduidelijkheid over toekomstige uitbreiding Park 16hoven

Bewoners van de nieuwe wijk Park 16hoven voelen zich misleid door de gemeente. In hun wijk zouden geen hoge flats worden gebouwd en ook was er een supermarkt beloofd maar opeens krabbelt de gemeente terug. VVD-raadslid Jan-Willem Verheij snapt er niets van en wil opheldering van het college. “In 2008 werd met de ontwikkeling van de wijk begonnen. Altijd met de belofte dat er bijvoorbeeld een supermarkt zou komen. De grote vraag is nu: waarom wil de gemeente nu de deur volledig dichtgooien voor detailhandel in de nieuwe wijk Park 16hoven? Waarom moet alles nu anders?” 

Raadslid Verheij vindt het daarnaast opmerkelijk dat Park 16hoven begin deze maand nog steeds aan de man werd gebracht met onder meer de belofte dat er een supermarkt zou komen. Verheij: “Waar ik erg van schrik is dat bewoners nu met een volledig ander plan geconfronteerd worden. Een plan dat op essentiële punten afwijkt van het plan dat oorspronkelijk voorlag. Zo worden er opeens flats van 15 woonlagen gebouwd terwijl veel bewoners voor een parkachtige omgeving hadden getekend. En dan het feit dat de gemeente een streep door de detailhandel wil zetten! De dichtstbijzijnde supermarkt bevindt zich straks niet op loopafstand maar op enkele kilometers van de wijk. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat de gemeente zomaar de spelregels tijdens een wedstrijd veranderd?” 

Omdat (toekomstige) bewoners van Park 16hoven zich niet gehoord voelen, zijn zij een online petitie gestart die inmiddels ruim 550 keer is ondertekend. Volgens Verheij wordt een petitie vaak pas als middel ingezet op het moment dat bewoners écht niet meer weten wat te doen. “Blijkbaar weten bewoners dus niet waar zij met hun bezwaren of voor een luisterend oor terecht kunnen. Waarom is het de wethouder niet gelukt om met de bewoners van Park 16hoven in gesprek te gaan? Hopelijk gebeurt dat alsnog op zeer korte termijn. Daarnaast willen wij dat de wethouder serieus kijkt naar de petitie en de eerder beloofde winkelvoorziening niet uit het bestemmingsplan laat verdwijnen,” aldus raadslid Verheij.