Simon Becker nieuw raadslid VVD Rotterdam

Simon Becker is de nieuwe aanwinst van de Rotterdamse VVD-fractie. Vandaag werd hij, voorafgaand aan de raadsvergadering, geïnstalleerd als gemeenteraadslid. Becker volgt daarmee Maarten van de Donk op die eerder deze week zijn afscheid aankondigde. Volgens Becker is er geen moment sprake van twijfel geweest. “Toen ik werd gebeld met de vraag of ik het stokje van Maarten wilde overnemen, zei ik direct ‘ja’. Het is natuurlijk ongelooflijk lastig om in zijn voetsporen te treden maar alles voor zo’n fantastische stad als Rotterdam. Ik heb er heel erg veel zin in,” aldus Becker.

Dat Becker in de Rotterdamse politiek geen onbekende is, mag duidelijk zijn. In de periode 2010-2014 was hij in Rotterdam Noord deelgemeenteraadslid voor de VVD en werd hij gekozen tot voorzitter van de Commissie Onderzoek Rekening (COR). Becker: “In Rotterdam Noord heb ik mij samen met Marianne de Bever-van Eck sterk gemaakt om onder meer het aantal auto-inbraken aan de Molenwaterweg terug te dringen. Ook hebben wij de overlast van hangjongeren in de Teilingerstraat (Agniesebuurt) aangepakt en altijd gehamerd op meer parkeerplaatsen in de wijk. Dat laatste is nog steeds heel erg actueel. Met hetzelfde enthousiasme dat ik in Noord had, fiets ik straks richting de Coolsingel.”

In het dagelijks leven is Becker consultant op het gebied van vastgoed. In de Rotterdamse gemeenteraad zal hij zich de komende tijd bezighouden met portefeuilles als Zorg, Onderwijs en Sport. “Totaal iets anders dan grond en gebouwen! Juist daarom een hele gave uitdaging.”