Pascal Lansink-Bastemeijer en Dave Boomkens beëdigd als raadslid en burgerraadslid

Pascal Lansink-Bastemeijer en Dave Boomkens zijn de nieuwe aanwinsten van de Rotterdamse VVD-fractie. Nadat Antoinette Laan afscheid had genomen van de raad werden zij afgelopen donderdag beëdigd. Zij zijn geen onbekenden van de fractie: Pascal is sinds 2016 burgerraadslid voor de VVD en Dave was tot en met juni 2017 fractiemedewerker.

Pascal heeft zich tijdens zijn tijd als burgerraadslid ingezet voor de afschaffing van de hondenbelasting en de verlaging van de afvalstoffenheffing. Hij zal als raadslid verantwoordelijk zijn voor de portefeuille ‘Bouwen, Wonen en Buitenruimte’: ‘Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan als raadslid. We hebben in deze stad een grote uitdaging: Er zijn veel nieuwe woningen nodig, dus we moeten bouwen, bouwen, bouwen! Een gaaf dossier waar ik mij als raadslid voor zal blijven inzetten’.

Dave was tot deze zomer fractiemedewerker en gaat zich bezighouden met de portefeuille ‘Economie, Haven, Duurzaamheid en Mobiliteit’: ‘Erg leuk om weer terug te zijn. Ik ga graag weer aan de slag met deze onderwerpen. Bijvoorbeeld het dossier van de milieuzone, een maatregel waar wij altijd fel tegen zijn geweest. Hier ga ik graag mee door.’