Karremans loopt mee met Burgerblauw Carnisse en Buurtpreventie Zuiderpark

Met vrijwilligers door de wijk, op zoek naar afval. Dat is hoe de maandagavond van lijsttrekker Vincent Karremans eruitzag. Samen met Shelley Wilson (lijsttrekker voor de VVD in IJsselmonde) liep hij een avondje mee met Burgerblauw Carnisse en Buurtpreventie Zuiderpark. Karremans:

‘Toen we de uitnodiging kregen van Burgerblauw en Buurtpreventie zei ik meteen ja! We krijgen enorm veel meldingen uit Charlois op www.ikwilgewooneenschonestraat.nl. Het is daarom goed om te zien hoe deze organisaties het heft in eigen hand nemen en de straten helpen opruimen. Dit zijn echte doeners. Als de wethouder het niet doet, dan doen de Rotterdammers het zelf wel.’

Iedere week lopen de vrijwilligers op maandag- en woensdagavond door de wijk om afval te signaleren. Tijdens deze rondes communiceren de vrijwilligers met een persoon die in hun meldkamer zit. Zo registreren ze al het afval in de wijk. Later controleren ze ook of er wel iets met hun melding is gedaan. Karremans:

‘Ik heb onwijs veel respect voor deze Rotterdammers die zich elke week inzetten voor een schone straat. Ze kennen hun wijk door en door. Ze weten precies waar het telkens misgaat. Dit zijn de experts die de gemeente kunnen helpen om het afvalprobleem van de stad op te lossen. Deze toppers zijn goud waard.’

In de hele stad zijn Rotterdammers boos over het afval op straat. Op www.ikwilgewooneenschonestraat.nl staan al meer dan 374 vanuit heel de stad. Naast afval zijn er nog veel meer verbetermogelijkheden in de stad. De Rotterdamse VVD lanceerde daarom vandaag een nieuwe site waar bewoners hun to-do’s kunnen doorgeven: www.todorotterdam.nl. Ook uit het bezoek aan Burgerblauw en Buurtpreventie kwamen een aantal concrete punten die in de wijk beter kunnen:

‘Meer verlichting in het Zuiderpark, bankjes weghalen die alleen maar overlast aantrekken en het aanleggen van een educatieve tuin bij de basisschool. Deze zetten we op onze to-dolijst voor Rotterdam, en daar gaan we 22 maart mee aan de slag,’ aldus de liberale lijsttrekker.