VVD blijft aandacht vragen voor Het Dakpark

Naar aanleiding van eerder gestelde vragen over problemen rondom Het Dakpark heeft de Rotterdamse VVD hier opnieuw aandacht voor gevraagd. Het park in Delfshaven is op verschillende manieren toegankelijk. Helaas blijken meerdere toegangspunten, met name voor mindervaliden, kwalitatief onder de maat. 

VVD-raadslid Pascal Lansink-Bastemeijer: ‘Ondanks verschillende pogingen van de gemeente om de buitenlift te laten maken, werkt de buitenlift vaker niet dan wel. Hierdoor kunnen mensen die slecht ter been zijn of een kinderwagen bij zich hebben veel moeilijker naar boven. Ik heb het college dan ook gevraagd welke maatregelen zij gaan nemen om de buitenlift eindelijk permanent werkend te krijgen.’ 

Naast de lift zijn de toegangswegen ‘aan de staart’ van Het Dakpark door verzakkingen vrijwel onbegaanbaar voor Rotterdammers met een scootmobiel, rollator of rolstoel. Ook dit is in de ogen van de Rotterdamse VVD onacceptabel. 

‘Door de ontelbare konijnenholen zijn er verzakkingen op de toegangsweg van het park. Hierdoor kunnen mensen met bijvoorbeeld een scootmobiel niet veilig naar boven rijden. Ook hierover heb ik het college bevraagd. Het is belangrijk dat deze toegangsweg weer volledig veilig wordt gemaakt, zodat iedere Rotterdammer weer veilig het park in kan,’ aldus Lansink-Bastemeijer.