VVD: Meer politie op straat door minder regeldruk

De regeldruk op Rotterdamse agenten moet drastisch omlaag. Om deze reden diende fractievoorzitter Vincent Karremans tijdens de gemeenteraad van donderdag 18 oktober een motie in om dit te realiseren. Een ruime meerderheid van de raad steunde dit voorstel. 

Karremans: ‘Begin dit jaar liep ik een nacht mee met de Rotterdamse politie. Daar merkte ik hoe ongelooflijk veel tijd politieagenten kwijt zijn met bijvoorbeeld een winkeldiefstal. Voor de administratieve afhandeling van dit relatief kleine misdrijf konden deze agenten drie uur lang niet de straat op. Daar merkte ik dat onze agenten met handen en voeten zijn gebonden aan deze tijdrovende en onnodige procedures. 

Naast de meerderheid van de gemeenteraad kon de motie ook op instemming van burgemeester Aboutaleb rekenen. Zo wordt de burgemeester door deze motie verzocht om zo snel mogelijk met de minister om tafel te gaan om deze regeldruk te verminderen.

‘Drie uur lang stressen achter een formulier is niet goed voor de motivatie van agenten en al helemaal niet omdat we weten dat we er al zo weinig hebben. De Rotterdamse VVD wil juist dat agenten zoveel mogelijk op straat zijn om de criminaliteit in onze stad keihard aan te pakken, in plaats van andere meldingen moeten laten schieten vanwege deze tijdrovende administratie. Als het gaat om kleine delicten zouden bijvoorbeeld BOA’s het proces-verbaal op kunnen maken, maar daar moet wel nader onderzoek naar gedaan worden. Zo zouden zij daarvoor eerst opgeleid moeten worden,' aldus Karremans.