zoeken
Nieuws

Kom politieagenten tegemoet met hoge parkeerkosten

02 november 2018
detail iamge

Politieagenten die voor en in onze stad werken, maken dagelijks het verschil. De Rotterdamse VVD kwam ter ore dat politieagenten in het centrum van de stad vaak hoge parkeerkosten moeten maken als zij met hun auto naar het politiebureau rijden voor hun (nacht)dienst. Omdat wij deze mensen zoveel mogelijk waardering moeten geven, heeft VVD-fractievoorzitter Vincent Karremans aandacht gevraagd voor dit probleem.

Karremans: ‘Op dit moment is het lastig voor de Basiseenheid Rotterdam Centrum om agenten eenvoudig te laten parkeren tijdens hun dienst. Agenten die buiten onze stad wonen en waar, vooral tijdens nachtdiensten het (openbaar) vervoer geen optie is, betalen zich blauw aan parkeerkosten. Om deze reden heb ik de wethouder gevraagd om creatief te kijken naar de mogelijkheden die onze gemeente heeft om hen zo goed mogelijk te faciliteren. Zo kan de parkeergarage onder het Timmerhuis mogelijk beschikbaar worden gesteld aan deze agenten.’

‘Naar aanleiding van onze vragen kregen wij veel reacties van agenten van andere Rotterdamse eenheden. Hierdoor hebben wij opnieuw aandacht voor dit probleem gevraagd. Zo heb ik het college gevraagd om samen met de politieleiding van Rotterdam in gesprek te gaan om door de hele stad te kijken of er mogelijkheden zijn voor onze agenten om goedkoper te kunnen parkeren,' aldus Karremans. 

Misdaad mag niet lonen Vincent Karremans
WORD VVD'ER