VVD: verplaats demonstraties tijdens Sinterklaasintocht naar het einde van de route

Naar aanleiding van de ongeregeldheden bij de intocht van Sinterklaas dit jaar was er deze week een debat in de Rotterdamse gemeenteraad. Door de ongeregeldheden bij de intocht waren er vooral zorgen over de veiligheid, maar helaas ging het debat daar veel te weinig over. Het debat werd een discussie over of zwarte piet nu roetveegpiet moet worden of helemaal moet verdwijnen. De Rotterdamse VVD is van mening dat deze discussie niet thuis hoort in de politiek. 

Fractievoorzitter Vincent Karremans: 'Tijdens het afgelopen debat had iedereen de mond vol over zwarte piet, maar je hoort niemand over het enige doel van Sinterklaas: namelijk blije en ontspannen kinderen. Daarom moet het afgelopen zijn met demonstraties op de drukste punten van de intocht. Volgend jaar staan de demonstraties op Plein 1940, als het aan de Rotterdamse VVD ligt'. 

Door de ontstane ongeregeldheden op de Erasmusbrug zijn er enkele aanhoudingen verricht. Voor de Rotterdamse VVD is het onbegrijpelijk dat een feest voor kinderen wordt verstierd door groepen mensen die ook op een normale manier met elkaar in gesprek kunnen. De Rotterdamse VVD is een groot voorstander van het recht op demonstratie, maar als het problemen oplevert voor de openbare orde, dan moet je andere maatregelen treffen. 

'Door het verplaatsen van de demonstraties naar een plek waar Sinterklaas en zijn gevolg langs komen op een rustigere plek creƫer je een veiligere situatie voor de demonstranten, ouders en kinderen. Uiteindelijk is dit feest er voor kinderen die hier maanden lang naar toe leven. Deze belevingswereld heeft iets magisch, die moeten we niet in gevaar brengen' concludeert Karremans