VVD: Extra maatregelen voor de Oosterflank

Door verschillende incidenten in de wijk Oosterflank voelen de bewoners van deze wijk in Prins-Alexander zich nog altijd niet veilig. Het veiliger maken van deze wijk voor zowel volwassenen als kinderen moet voor VVD-raadslid Tim Versnel absolute prioriteit krijgen. Daarom hebben zowel wethouder Bert Wijbenga als burgemeester Aboutaleb afgelopen donderdag verschillende toezeggingen gedaan om het gevoel van onveiligheid bij de bewoners verder te laten afnemen.

‘Ik ben blij dat wethouder Wijbenga toe heeft gezegd dat er gedragsafspraken komen met de zorginstellingen in en rondom de wijk Oosterflank. Hierdoor worden de mensen uit deze instellingen nog beter in de gaten gehouden dan nu al gebeurd. Ook wordt er permanent een camera in de speeltuin geplaatst waar mensen geregeld voor overlast zorgen. Daarnaast komen er in het politiedistrict Rotterdam-Oost 16 extra agenten bij, die ook in de Oosterflank worden ingezet', aldus Versnel.

Na een half jaar wordt de huisvesting van mensen in de Evenaar door de gemeente geëvalueerd. 

Versnel: ‘Dit heb ik al eerder afgedwongen bij de burgemeester. Ik hoop dat de extra afspraken, de extra camera èn de extra politieagenten de veiligheid in de Oosterflank nog beter kunnen waarborgen. Mochten de problemen aanhouden, dan moeten we maar eens kijken of dat bruggetje naar Capelle nog wel nodig is'.