Fractiemedewerker gezocht!

Fractiemedewerker gezocht!

Wat ga je doen?

Als fractiemedewerker ondersteun je inhoudelijk onze raadsleden bij de voorbereiding van hun verschillende portefeuilles. Deze portefeuilles kunnen variëren van mobiliteit, buitenruimte, wonen tot aan sport, integratie en veiligheid.

Als fractiemedewerker draag je actief bij aan de standpuntbepaling van de VVD in Rotterdam. Het is een essentieel dat jij als geen ander op de hoogte bent van wat er speelt in Rotterdam. Zowel binnen als buiten het stadhuis heb je jouw oren en ogen. Het behoort tot jouw taken om ons geluid te laten horen bij Rotterdammers. Communicatie is key. Communiceren met de gebieden, belangenorganisaties en bewoners is van groot belang.

Als fractiemedewerker ben je de spin in het web tussen de politieke krachtenvelden. Je schakelt tussen de raadsleden, de griffie en de assistenten van het college. Daarnaast ben je goed op de hoogte wat er leeft en speelt bij de andere politieke partijen. Tot slot weet je het lijntje naar de pers te leggen en ben je actief bezig met het content genereren voor onze social media kanalen.

Tot slot heeft de fractiemedewerker een aantal operationele taken, zoals de secretariële afhandeling van post en e-mail, het notuleren van de fractievergadering, het verzenden van de wekelijkse nieuwsbrief en de organisatie van werkbezoeken en gebiedsoverleg.

Wat zoeken we?

We zoeken iemand die recent is afgestudeerd, bij voorkeur in de richting bestuurskunde, politicologie, rechten of communicatie. Een dossiertijger; die gaat voor het puntjes op de i. In staat om in een korte tijd een veelvoud van informatie door te vertalen naar een kort en krachtig verhaal voor de raadsleden. Daarnaast heb je een goede pen en beschikt over een gezonde dosis humor om wat flair te geven aan het woord. 

Iemand die gevoel heeft voor politieke verhoudingen, die in staat is de politieke angel te definiëren. Een echte Rotterdammer, die van de stad houdt en graag wil weten wat er leeft en speelt. Iemand die het leuk vindt een stapje extra te zetten om te achterhalen wat aan de hand is.

We zoeken een doorzetter, die z’n mannetje staat en goed in een klein team kan werken. Een zelfstarter, die energie haalt uit de politieke dynamiek van het stadhuis.

Wat bieden we?

Wij zijn een ambitieuze fractie en zijn op zoek naar een nieuwe collega die ons kan verbazen, uitdagen en zo af en toe een grote glimlach op ons gezicht kan toveren. Collegialiteit en een prettige werksfeer staan bij ons hoog in het vaandel.  

Functie-eisen 

Hbo- of WO-denkniveau. 

Voorkeur voor een bestuurskunde, politicologie, rechten of communicatie

Analytische en conceptueel sterk

Goede redactionele en communicatieve vaardigheden.

Gevoel voor politieke-bestuurlijke verhoudingen. 

Affiniteit met de VVD en het liberale gedachtegoed. 

Flexibel en gedreven, géén 9-5 mentaliteit. 

Proactieve en creatieve werkhouding.

De mentaliteit van een aanpakker en doorzetter. 

Gezonde dosis humor 

Een Rotterdammert met liefde voor de stad

Interesse?

Solliciteer dan via www.magnet.me, mail ons op fractie@vvdrotterdam.nl of bel 010-2672546.