VVD: Meer zichtbare controle-acties op straat

Tijdens campagne-activiteiten horen wij vaak dat de politie en de gemeente vaak weinig zichtbaar zijn in de Rotterdamse straten. In Den Haag zijn integrale handhavingsacties, waar verschillende instanties massaal de wijken in gaan, een groot succes. Om die reden heeft VVD-fractievoorzitter Vincent Karremans een debat met burgemeester Aboutaleb aangevraagd om hier verandering in aan te brengen. 

Karremans: ‘Gebiedsgerichte, zichtbare inzet van verschillende veiligheidsinstanties, zoals de politie, justitie, de brandweer, handhavingsteams en soms zelfs de douane, zorgen ervoor dat er meer misstanden worden gesignaleerd. Ook de pakkans van criminelen wordt door deze samenwerking vergroot. In Den Haag zijn er de afgelopen jaren al 50 integrale handhavingsacties geweest, waardoor veel misstanden aan het licht zijn gekomen. Daarom heb ik de burgemeester gevraagd om dit ook in Rotterdam op touw te zetten.’

De burgemeester heeft toegezegd te kijken naar deze Haagse aanpak en daar lering uit te trekken.

‘Misdaad mag nooit lonen en verkeerde rolmodellen moeten altijd worden aangepakt. Dit kunnen we met deze acties breder toepassen in Rotterdamse wijken, want niet iedere crimineel vervoert zich per slot van rekening met de auto. Illegale kamerverhuur, controle op mogelijke witwaspraktijken en zwartrijders in het openbaar vervoer moeten georganiseerd worden tegengegaan. Door dit zichtbaar te doen voor de Rotterdammers, laten we zien wie de baas is op straat', aldus Karremans.