VVD over hondenstrandje Kralingse Plas


Onder hondenbezitters die gebruik maken van het hondenstrandje aan de Kralingse Plas is onrust ontstaan. Dat gebeurde nadat bekend werd gemaakt dat het strandje mogelijk zou moeten verdwijnen. De ontlasting van honden komt in het water terecht en zorgt mede voor blauwalg. Pascal Lansink-Bastemeijer begrijpt de onrust bij hondenbezitters. De maatregel is fors en raakt veel van hen. Dan moet de relatie tussen hondenpoep en blauwalg ook klip en klaar zijn. “Als dat niet het geval is, voelt dit voornemen van de gemeente alsof we met een kanon op een mug schieten”, aldus het gemeenteraadslid. 

Het mogelijke verdwijnen van het hondenstrandje raakt dus veel hondenbezitters in de regio. Hoewel er wel alternatieve locaties zijn aangeboden, geven veel gebruikers aan dat de kwaliteit van deze plekken minder goed is. 
Lansink-Bastemeijer: “Hoe is de keuze voor alternatieve locaties bepaald? En op welke kwaliteitseisen heeft de gemeente daarbij gelet?"
Natuurlijk is de Rotterdamse VVD voor de aanpak van blauwalg in de Kralingse Plas, maar we zien dit graag gebeuren in goede samenwerking met de hondenbezitters. Wat Lansink-Bastemeijer betreft is het geen gelopen race dat het hondenstrandje verdwijnt. Andere maatregelen zoals stevig handhaven op de opruimplicht en voorlichting moeten ook worden onderzocht. 
“De aanpak van blauwalg is al jaren een speerpunt van de Rotterdamse VVD. We willen het aanpakken. Dat neemt natuurlijk niet weg dat dit in goed overleg met alle betrokkenen moet gebeuren," aldus Lansink-Bastemeijer.
Bekijk hier de schriftelijke vragen die de Rotterdamse VVD samen met de Partij voor de Dieren heeft ingediend.