Werk en ondernemen

De VVD is de partij van en voor ondernemers. Zo kan je als Rotterdamse student – op je zolderkamertje – een bedrijf als Coolblue opzetten dat vervolgens uitgroeit tot een multinational. Coolblue, de Nederlandse Energie Maatschappij en Mendix zijn drie prachtige voorbeelden van Rotterdamse ondernemers die wereldbedrijven hebben opgebouwd. Deze drie voorbeelden alleen al zijn, vandaag de dag, goed voor duizenden Rotterdamse banen.

Rotterdam bruist van dit soort ondernemerschap, ambitie en talent. Deze ingrediënten maken nieuwe succesverhalen mogelijk. De VVD wil van Rotterdam dé startup-hoofdstad van Nederland maken door het creëren van de juiste voorwaarden voor startups zodat zij maximaal tot bloei kunnen komen. Het is daarom belangrijk dat wij kinderen vertrouwd maken met digitale vaardigheden en programmeren. Een mooie taak voor het onderwijs!

De VVD past regelgeving aan om ondernemerschap en groei te stimuleren: wij laten ondernemers ondernemen door administratieve rompslomp weg te nemen. Minder regels = meer banen! Vergunningen voor noodzakelijke werken – zoals het verder uitrollen van het glasvezelnetwerk – worden sneller uitgegeven. Rotterdam moet hierin een voorbeeld nemen aan Eindhoven waar 75% van het net al voorzien is van glasvezel. De gemeente faciliteert de ondernemersmentaliteit: voor ondernemers wordt Rotterdam een “ja-stad”! 

  • Afschaffen precariobelasting
  • Administratieve rompslomp ondernemers wegnemen
  • Mengvormen horeca en retail mogelijk maken
  • Van Rotterdam de startup hoofdstad van Nederland maken