DOEN: Sneller van A naar B

Rotterdam groeit. Meer mensen in de stad betekent ook dat meer  mensen iedere dag van A naar B moeten. Daarom zijn bereikbaarheid en goede verbindingen voor Rotterdam van cruciaal belang. Reizend met de fiets, het OV of de auto: alle delen van Rotterdam moeten verbindingen hebben die goed aansluiten, goed doorlopen en rekening houden met hoger gebruik in de toekomst.

 

Op onze to-dolijst:

  • Om de stad beter bereikbaar te maken, willen wij een nieuwe brug tussen Kralingen De Esch en het Stadionpark/Feyenoord City. Via deze verbinding gaat de metro rijden tussen Kralingse Zoom, Zuidplein en uiteindelijk Marconiplein zodat ook het nieuwe Feyenoord City optimaal bereikbaar wordt.
  • Bij de nieuwe Kuip komt een station voor sprinters en intercity’s. We zorgen dat station Schiedam Centrum een intercitystation blijft, omdat het een belangrijk knooppunt is voor onder meer Rotterdam West en Hoek van Holland. 
  • De Hoekse Lijn worden doorgetrokken tot aan het strand in Hoek van Holland. De kruising tussen de spoorlijn en de Strandweg moet ongelijkvloers worden.

 

Wij geloven niet in autootje pesten en zetten juist in op meer stimulerende maatregelen. Fijnstof en andere uitlaatgassen kunnen worden tegengegaan met betere filters, het bevorderen van de doorstroom van het verkeer, een verkeerscirculatieplan, de herintroductie van groene golven, het aanleggen van betere OV- en fietsverbindingen, het permanent gratis maken van P+R-voorzieningen en het aanplanten van meer CO2-opnemend groen.