DOEN: Minder bureaucratie

Rotterdam zit vol met mensen die aan de slag willen. Zorgmedewerkers die goede zorg willen verlenen. Politieagenten die boeven willen vangen. Ondernemers die hun product of dienst willen verkopen. Initiatiefnemers die een feest willen organiseren. Projectontwikkelaars die willen bouwen. En ga zo maar door.  

 

Al deze mensen hebben een gedeelde vijand: bureaucratie. Formulieren. Procedures. Vergunningen. Een beetje ordentelijkheid is goed, maar we zijn daar in ons land compleet in doorgeschoten. En als je de verhalen hoort die wij regelmatig horen, dan spant Rotterdam de kroon. Te veel vakmensen worden er knet-ter-gek van. Dat is heel vervelend voor hen en heel slecht voor de stad. Want regelmatig besluiten ondernemers om maar ergens anders van hun goede idee een mooi bedrijf te maken. Elke keer dat dat gebeurt verliest onze stad energie, geld en werk. 

 

Daarom staat hoog op onze to-dolijst: zoveel mogelijk formulieren schrappen, procedures zo kort en simpel als mogelijk maken en zorgen dat vergunningverlening altijd binnen de tijd gebeurt, door af te spreken dat als de gemeente niet op tijd reageert, de vergunning automatisch wordt verstrekt. Laten we de energie die in onze stad zit de vrije loop geven!