Een energie-transitie voor iedereen

Ook in Rotterdam moeten we meedoen aan de klimaatdoelen. Onze economie moet dus duurzamer worden. Dat gaan we dus doen, maar we houden daarbij de Rotterdammers en de fantastische bedrijven in onze stad voor ogen. “We gaan samen verduurzamen, op een manier die alle Rotterdammers kunnen bijhouden”, zegt raadslid Dieke van Groningen.

Veel Rotterdammer maken zorgen over wat klimaatveranderingen zou kunnen betekenen. Maar ook over wat de zogeheten energietransitie voor hen gaat betekenen, en hoeveel dat gaat kosten. En wat betekent het voor je baan? Vertrekken straks allemaal bedrijven uit de haven naar het buitenland?   

 “Rotterdammers hebben recht op duidelijkheid. Een kennis van mij is Jeroen. Hij is ondernemer en vader van twee kleine kinderen. Hij woont in een fijn koophuis in Ommoord en hij vraagt me regelmatig of er al duidelijkheid is. Hoe moet hij zijn huis verduurzamen? Moet hij nu een elektrische auto kopen? Ik snap die zorgen heel goed. Die moeten we wegnemen”, aldus Van Groningen.

Tijdens het debat over de Rotterdamse klimaatplannen heeft Van Groningen onder meer voorgesteld om een duurzaamheidsloket op te zetten waar Rotterdammers met hun vragen over verduurzaming heen kunnen. Ook heeft ze gezorgd dat Rotterdamse klimaatplannen niet tot het verdwijnen van allemaal bedrijven mag leiden.