Houd radicale moslims bij kinderen weg!

De AIVD sprak deze week zijn zorgen uit over de groeiende invloed van radicale moslims op buitenschoolse lessen in Nederland. Wij vinden dat hier stevig tegen moet worden opgetreden. Raadslid Tim Versnel: ‘Burgemeester, bent u bereid om als het moet deze scholen en internaten te sluiten?’ 

Radicale moslims die zich bemoeien met het onderwijs van jonge Rotterdamse moslims, dat is een groot probleem. Dat bedreigt onze veiligheid en het ondermijnt onze hele samenleving. ‘De vele hardwerkende Rotterdamse moslims die wij kennen, die trots zijn op Rotterdam en trots zijn op hun bijdrage aan de stad, die balen er misschien nog wel het meest van. Het zijn hun kinderen en neefjes en nichtjes die gevaar lopen om door radicale moslims te worden misleid. Wat deze Rotterdammers vinden van hun radicale geloofsgenoten kan ik hier maar beter niet met u delen’, aldus Tim Versnel. 

De Rotterdamse VVD vindt dat de berichten van de AIVD serieus genomen moeten worden en dat moet worden opgetreden tegen instellingen. Ook moeten ouders van kinderen die naar zulke instellingen gaan worden verteld dat hun kinderen daar gevaar lopen. Als dit niet voldoende is willen we dat de burgemeester deze instellingen sluit om de veiligheid in onze stad en samenleving te waarborgen.