Pak aso-gedrag kei en-keihard aan

Iedere Rotterdammer heeft wel eens te maken gehad met asociaal gedrag. Bezorgaso’s die met snelle scooters tegen het verkeer inrijden en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Of knipperaso’s die hun auto op de Nieuwe Binnenweg of Kruiskade zetten voor een ‘snelle boodschap’, maar daarmee fietsers gevaarlijke uitwijkmanouvres laten maken en er voor zorgen dat volle trams niet door kunnen rijden. Als je ze er op aanspreekt, dan krijg je een grote bek terug. 

Wat de Rotterdamse VVD betreft pakken we aso’s keihard aan. Binnenkort wordt een VVD initiatiefvoorstel behandeld die de overlast van bezorgaso’s op scooters rigoureus moet terugdringen.

Vorige week stelde de fractie vragen aan het stadsbestuur om te onderzoeken hoe de knipperaso’s, die de straten en trams blokkeren, vaker kunnen worden beboet, bijvoorbeeld door het ophangen van camera’s aan de buitenkant van RET trams. 

Omdat eind vorige week bleek dat zelfs rouwauto’s het vaak moeten ontgelden, is het hoog tijd om aan dit egoïstisch en asociaal gedrag op straat in zijn algemeenheid op de politieke agenda te zetten. 

VVD-fractievoorzitter Vincent Karremans: “Toen ik dat verhaal las van die rouwchauffeur die geregeld agressief werd aangesproken omdat mensen even moet wachten voor een rouwstoet, viel ik bijna van mijn stoel. Dat mensen dat in hun kop halen. Aan dit soort gedrag moet paal en perk worden gesteld, vandaar dat ik wil dat de strijd tegen asociaal hufterig gedrag zo snel mogelijk op de politieke agenda komt.”