Wapperen met die handel

VVD-raadslid Tim Versnel heeft vandaag een initiatiefvoorstel ingediend om de Rotterdamse vlag een grotere plek te geven in stad. ‘We hebben een prachtige vlag, hét symbool van onze gedeelde identiteit. Maar je ziet hem bijna nergens. Veel Rotterdammers kennen hem niet eens. Dat is doodzonde’, zegt Versnel.

Versnel: ‘Bovendien weten we dat veel mensen zich zorgen maken over de polarisatie. Veel mensen willen meer saamhorigheid ervaren. De vlag een grotere plek geven kan daarbij helpen. Die herinnert ons eraan: ondanks alle verschillen zitten wij toch in hetzelfde schuitje. We staan allemaal naast elkaar in de trots op onze stad.’

In het voorstel worden een aantal aanbevelingen gedaan. De vlag moet onder andere een plek krijgen bij gebouwen van de gemeente, bij bruggen, bij scholen en in winkelstraten. Ook moeten er bij de gemeentegrens langs de weg nieuwe welkomstborden komen, met de vlag en het stadswapen erop. En op maandagochtend, als honderdduizenden Rotterdammers de werkweek beginnen, zouden trams van de RET met de vlag moeten rijden, net zoals ze nu op feestdagen met de Nederlandse vlag doen. 

‘Naast wat het voor de samenleving kan betekenen, is het ook gewoon een prachtvlag. Elk plaatje wordt mooier met ons schitterende groen-wit-groen. Doen dus!’, besluit Versnel. Na de zomer wordt het voorstel in de gemeenteraad besproken.