Extra maatregelen tegen trouwstoet overlast

Te vaak komt het voor dat er trouwstoeten in Rotterdam zorgen voor overlast. Alle denkbare verkeersregels worden aan de laars gelapt en andere weggebruikers worden in gevaar gebracht. Fractievoorzitter Vincent Karremans wil dan ook dat de gemeente al het mogelijke doet om overlast door trouwstoeten te voorkomen en waar het toch gebeurt resoluut op te treden. 

Fractievoorzitter Vincent Karremans: ‘’Stelletjes die willen trouwen hebben voorafgaande aan de bruiloft op locatie, zoals het stadhuis van Rotterdam, een intakegesprek. De ambtenaar moet wat ons betreft in de toekomst de vraag stellen of er na of voor de ceremonie in een trouwstoet door de stad zal worden gereden. Indien dit het geval is, moeten voortaan de regels over wat wel en wat niet mag, duidelijk worden gemaakt.  

Daarnaast wil de Rotterdamse VVD dat wordt onderzocht of er een meldplicht kan worden ingesteld. Hierdoor kan er altijd iemand aansprakelijk worden gesteld voor de overlast die bruiloftsgasten in rouwstoeten veroorzaken.