VVD: Eindelijk bouwen in de Wielewaal

De Rotterdamse gemeenteraad is donderdag 18 oktober akkoord gegaan met een nieuw bestemmingsplan voor de wijk de Wielewaal op Rotterdam-Zuid. Hierdoor kan er na jarenlang discussie eindelijk worden begonnen met de bouw van bijna 600 huizen. De Rotterdamse VVD is blij dat er eindelijk een besluit is genomen. 

VVD-raadslid Verheij: ‘Ik ben blij dat er na al die jaren eindelijk door de gemeenteraad een definitief besluit is genomen over de Wielewaal. In plaats van de huidige laagbouw komt er een zeer gemengde wijk voor in de plaats, van gezinswoningen tot twee kleine appartementenblokjes. Hierdoor zal het een wijk worden waar mensen met een verschillende portemonnee een fijn huis kunnen vinden. 

Het nieuwe bestemmingsplan kon rekenen op een brede steun van de gemeenteraad. Zo stemde ruim driekwart van de raadsleden voor het nieuwe bestemmingsplan.  

‘Dit is een mooi begin van de ambitie van dit college om 18.000 woningen te gaan bouwen in deze stad. Hierdoor zal de hele wijk weer voldoen aan de groeiende vraag naar geschikte woningen, die broodnodig zijn door het huidige tekort. Doordat nu de weg vrij wordt gemaakt voor deze sloop-en nieuwbouwplannen kan er in de toekomst ook in dit stukje Rotterdam door degenen die er blijven én door de nieuwe bewoners fijn worden gewoond,’ aldus Verheij.