VVD: Rijksmonumenten Diergaarde Blijdorp worden gered

Een deel van de prachtige Rijksmonumenten in Diergaarde Blijdorp heeft dringend onderhoud nodig. Om te zorgen dat deze gebouwen in de toekomst open kunnen blijven, moet de gemeente helpen. Raadslid Pascal Lansink-Bastemeijer: “De gemeente en de dierentuin moeten samen gaan werken om zo de Rijksmonumenten in ere te herstellen.” 

Al meer dan 160 jaar is Diergaarde Blijdorp een Rotterdams icoon. Bijna elke Rotterdammer is er weleens geweest. Een deel van de bijzondere dieren woont in prachtige monumentale gebouwen. Zes daarvan moeten dringend gerenoveerd worden. Daar is naast geld ook de juiste expertise voor nodig. 

Lansink-Bastemeijer: “De gemeente Rotterdam heeft veel ervaring met herstel van dit soort Rijksmonumenten. Ik vind dat we deze kennis moeten inzetten om de Diergaarde te helpen, zodat de Rijksmomenten in Diergaarde Blijdorp hersteld kunnen worden.” 

Daarom heeft Lansink-Bastemeijer het stadsbestuur gevraagd om samen te werken met Diergaarde Blijdorp en ze te helpen om de Rijksmonumenten te renoveren. Ook krijgt de dierentuin advies over beter onderhoud in de toekomst 

“Sommige gebouwen zijn er slecht aan toe, dus snelle actie is nodig. Langer wachten maakt het duurder. Dat wil ik voorkomen. Alle Rotterdammers moeten ervan kunnen blijven genieten!’